Creatief Leven

De cursus Creatief Leven is voor mensen die zich al langere tijd eenzaam voelen, die een leegte voelen. Dit kan zijn omdat je weinig tot geen mensen om je heen hebt. Maar het is ook mogelijk dat je juist een hoop mensen om je heen hebt, maar je toch eenzaam voelt omdat de contacten slechts oppervlakkig zijn en niet voorzien in je behoefte. 

 

Mensen die WETEN en uit durven spreken dat ze last hebben van eenzame gevoelens en hier graag actie op WILLEN ondernemen. Mensen die daarnaast ook bij machte zijn om dit te KUNNEN en tot slot ook tot actie over gaan door het te DOEN! Ik bied ondersteuning met de methode Creatief Leven, maar uiteindelijk ben jij als cursist degene die het daadwerkelijk doet. 

 

De cursus is erop gericht het leven op een andere, creatieve manier vorm te gaan geven. Er wordt gewerkt aan de hand van een werkboek. Dit werkboek bestaat uit 8 hoofdstukken, waarbij er elke week 1 hoofdstuk behandeld wordt. Zo gaan we stap voor stap aan het werk. We gaan kijken naar wat jij belangrijk vindt in het leven, wat je in het verleden vreugde heeft gebracht . Maar ook kijken we naar waar je interesses liggen. Door bestaande patronen en gewoontes in kaart te brengen krijg je inzichtelijk waar veranderingen nodig zijn om de eenzame gevoelens te doorbreken. Echter alleen aan deze kennis heb je niet genoegd. Ook toepassen in de praktijk hoort erbij. En dat kan spannend zijn, maar oh zo leuk!

 

We doen dit in groepsverband, waarbij je individueel gecoacht wordt in een groep. Er wordt gezorgd voor een veilige omgeving. Een omgeving van vertrouwen waarbij we met elkaar kunnen delen, delen over de opdrachten, delen over onze vooruitgang, delen over onze mijlpalen. De cursus heeft een positieve insteek waarbij we dus uitgaan van de hoogtepunten. Geen praatgroep over het verleden. Waarom niet? Omdat het terug blijven grijpen naar het verleden niet bijdraagt aan de voortgang om uit de gevoelens van eenzaamheid te komen. We richten onze pijlen dus op waar we naartoe gaan. 

 

De leidraad van de cursus:

  • Wie ben ik?
  • Waar sta ik nu? Wat is mijn situatie?
  • Hoe tevreden ben ik?
  • Wat wil ik anders?
  • Hoe gaat me dat lukken?

 

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2-2,5 uur met een minimale groepsgrootte van 6 en een maximale groepsgrootte van 10 personen. Buiten de bijeenkomsten is er huiswerk welke in het cursusboek staan. Hoe meer opdrachten je maakt,  hoe meer profijt je van de de cursus hebt!

 

De investering voor het meedoen aan de cursus Creatief Leven is €395 inclusief BTW. Dit is inclusief je werkboek, koffie/thee en de nodige materialen die we tijdens de cursus gebruiken. Een investering voor je leven! Het werkboek blijft ook van jou.

 

Opgeven of meer informatie? Stuur me een e-mail, bel of whatsapp of vul onderstaand formulier in. 

 

N.B. Ben je een ondernemer of instelling? Dan kan ik ook in company de cursus verzorgen. De kosten hiervoor zijn €3.250 exclusief BTW. Dit bedrag is exclusief reiskosten

Creatief Leven in de praktijk

Op omroep Max in het programma Nooit meer Alleen uitgezonden. Hier wordt de methode van Creatief Leven toegepast. De uitzendingen kunnen hier teruggekeken worden.

Rating: 5 sterren
1 stem

Wat oud deelnemers zeggen over de cursus

Leuke inspirerende cursus met een verbluffend resultaat. Ik zou het ander zeker aanraden! 


Het was een gezellige cursus die ik zeker zou aanbevelen. Ik voelde me veilig en gehoord bij de begeleidster. Ik ben positief over het resultaat en zou de cursus aan anderen aanbevelen. 


Ondanks mijn twijfel vooraf heeft de cursus mij goed gedaan. Ik zou de cursus zeker aanraden bij mensen die onzeker zijn. Het huiswerk was af en toe best zwaar. Ik moest soms wel wat langer over de dingen nadenken die verteld werden om het te laten landen.


Ik vond de cursus in het begin wel moeilijk, maar de begeleiding was heel begripvol. Ik zou de cursus adviseren. 


De cursus zou ik 100% aanbevelen voor meer verbinding. Het was leerzaam en verfrissend en de begeleiding was op en top. Het resultaat van de cursus is positief, maar heb nog wel wat te leren. 


Leuke leerzame cursus waarbij ik door de opdrachten echt dieper ben gaan kijken. Ik hou meer van mezelf en ben mezelf meer gaan vertrouwen en waarderen. Ik zou het anderen dan ook zeker aanraden. De begeleiding was heel duidelijk en deed zelf ook mee.


Ik vond de cursus prachtig en de begeleiding heel aardig, lief en positief. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Erkenning van de cursus Creatief Leven

De cursus Creatief Leven is op 16 juni 2022 opgenomen bij Movisie als zijnde een goed beschreven en wetenschappelijk onderbouwde interventie op het gebied van de aanpak van eenzaamheid. Ook is de cursus terug te vinden op LoketGezondleven.

Social Media: